SVS volleyteam stoot door naar de 2e ronde!

  • 6 oktober 2017

woendag 4 oktober 2017


Onze leerlingen moest het in de eerste ronde van de SVS volleybalcompetitie voor scholieren meisjes opnemen tegen Sint-Donatus Merchtem en Sint-Theresiacollege Kapelle-op-den-Bos.

Uitslag wedstrijden

KAG - Sint-Donatus: 22 - 25 / 25 - 18 / 15 - 8

Een moeizame start met veel misverstanden, een ingewikkelde opstelling en vele opslagfouten. De meisjes van Sint-Donatus daarentegen speelden met minder fouten en scoorde efficiënt waardoor ze ook verdiend de set naar zich toe konden trekken. Een nieuwe (en eenvoudigere) opstelling in set 2 en 3 resulteerde onmiddellijk in meer rust op het veld. De foutenlast werd omgezet in een hogere opslagdruk en enkele mooie aanvallen waardoor onze meisjes de eerste wedstrijd winnen met 2-1.

KAG - STK: 19 - 25 / 8 - 25

Het Sint-Theresiacollege is een ander paar mouwen. Onze meisjes starten schitterend aan de eerste set. Op alle vlakken wordt een tandje bijgestoken en het wordt een nek aan nek race naar die 25 punten. Helaas lieten we naar het einde van de set enkele steekjes vallen en na enkele mooie opslagen van het STK moeten we de eerste set uit handen geven. De tweede set was er eentje om snel te vergeten. Onze meisjes vonden maar geen antwoord op de stevige opslagen en aanvallen van de STK-meisjes. Na een korte tweede set verliezen we de tweede wedstrijd met 2-0. 

Eindstand eerste ronde

1. Sint-Theresiacollege

2. KA Grimbergen

3. Sint-Donatus 

Aangezien de eerste twee teams doorstoten naar de volgende ronde, mogen onze meisjes op 8 november nog eens laten zien wat ze kunnen!

 

Bedankt Anna, Febe, Jade, Kato, Lisa, Louise, Noa en Ségolène en een dikke proficiat!

 

 

 

 

Louisevolley
volleyschol17
Annavolley