Volleybalteam uitgeschakeld in finale-ronde.

  • 15 januari 2017

Woensdag 11 januari 2017, de eerste woensdag van de eerste lesweek van het nieuwe jaar. Onze meisjes waren er helemaal klaar voor om het nieuwe jaar goed in te inzetten met een puike prestatie in de finaleronde van de SVS volleybalcompetitie. De leerkrachten LO trokken samen met het AGRI-team naar Heverlee om er te strijden tegen het Montfortcollege uit Rotselaar en nog eens het Sint-Theresiacollege uit Kapelle-op-den-Bos.

Montfortcollege - GO! atheneum Grimbergen

De eerste wedstrijd was tegen het Montfortcollege en onze meisjes waren duidelijk nog niet goed wakker. Het duurde niet lang voor de meisjes uit Rotselaar om de leiding te nemen met een stand van 14-4. De coach, assistent-coach en scouter zagen het even niet meer zitten, maar dat was buiten de wilskracht en winning-spirit van onze meisjes gerekend. Stap voor stap kwamen ze in de wedstrijd met mooie opslagreeksen, rake aanvallen en vooral met mooi verdedigend werk. Geleidelijk aan klommen ze op naar 17-14. Op het einde van de set was de achterstand volledig weggewerkt en stond het 22-22. Het einde van deze set was een heuse thriller. Onder luide aanmoedigen van onze enige supporter Dhr. Vandierendonck werd het 25-25. Helaas trok het Montfortcollege deze set naar zich toe met een eindstand van 27-25. Een beetje teleurgesteld, maar eigenlijk had ons AGRI-team toch zeer mooi geknokt om een grote achterstand te kunnen wegwerken. Vol frisse moed startten onze meisjes aan de tweede set. Onze meisjes misten hun start gelukkig niet en het was spannend vanaf de eerste punten. Dankzij sterk aanvallend werk van Jade en Britt werd het 9-8. Maar de meisjes van Rotselaar speelden goed samen en zetten veel druk met hun opslag. Na een slimme zetbal van Fleur werd het 12-9. Helaas misten bijna alle onze meisjes hun opslag in deze set (met uitzondering van Noa), waardoor het moeilijk werd om punten te maken en de set naar ons toe te trekken. We verloren uiteindelijk ook de tweede set met 25-18 en de eerste wedstrijd met 2-0. Maar geen tijd om te treuren, want de tweede wedstrijd was tegen het STK.

Sint-Theresiacollege - GO! atheneum Grimbergen

Ook hier misten onze meisjes weer een beetje hun start. Het STK kwam al snel op voorsprong. Maar na een felbevochte rally maakte Jade een zeer mooi aanvallend punt en werd het 12-6 (voor STK). Opeens geloofven onze meisjes er weer in en ze knalden erop los. Zowel Tine, Britt als Steffi maakten mooie aanvallende punten en na een ace van Steffi werd het 13-10. De kloof werd steeds kleiner en er werd zeer goed verdedigd. Na een killbock van Jade was de kloof gedicht en stond het 17-17. Onze team rook de overwinning al en ging door op haar elan. Fleur maakte een mooie opslagreeks waar het STK geen antwoord op had. Ze sloeg maar liefst 2 aces na elkaar en de tegenpartij nam een time-out op 17-20. Onze meisjes waren gefocust, speelden mooi samen en trokken de spannende set naar zich toe met een eindstand van 23-25. Vreugde alom met de winst van deze eerste set, maar met één gewonnen set win je de wedstrijd nog niet. Tijd dus om ook de tweede set te winnen. In deze tweede set namen de leerlingen van het STK weer een wervelende start en stonden we snel achter. Na een mooie zetbal van Noa kwamen we weer stilletjes dichterbij gekropen tot een stand van 9-13. Alle meisjes gaven zich voor de volle 100 %. Zowel aanvallend, verdedigend als blokkerend was het vechten voor elk puntje. Na een killblock van Britt en Steffi werd het 21-21. Wat maken ze het toch graag spannend. Helaas bleek het STK in deze set de sterkste en ze wonnen met 25-22. Bij 1-1 moest er een beslissende derde set tot 15 punten gespeeld worden. In het begin van de derde set waren onze meisjes niet te stoppen. Ze wervelden met stevige opslagen naar een 10-4 voorsprong. Dit mocht niet meer misgaan... Het STK is een goed team dat zich niet zomaar laat doen en het vocht zich geleidelijk aan terug in de set. Onze meisjes begonnen te twijfelen en onze grote voorsprong werd plots weggewerkt tot 13-13 gelijk. De spanning was te snijden en ondanks het harde werk en de vele aanmoedigingen won het STK toch nog de derde set met een eindstand van 15-13. De ontgoocheling bij zowel de leerkrachten als de leerlingen was groot. We waren zo dichtbij... Toch ook niet te lang getreurd, want wat onze meisjes gepresteerd hebben is eigenlijk heel mooi. Het is al een heuse prestatie om in deze finaleronde te geraken. Het AGRI-team heeft zich niet laten doen en heeft het beste van zichzelf gegeven. Daar kunnen we alleen maar trots op zijn!

Een dikke proficiat aan onze meisjes: Britt, Fleur, Jade, Kato, Lisa, Noa, Steffi en Tine!

teamfinale
teamvolleynet
aanvalsjade
volleyfinale 2
teamsamen
volleyteam receptie