Cultuur na school

banner cultuur

Leerlingen en leerkrachten van het GO! atheneum Grimbergen wonen regelmatig op vrijwillige basis samen buiten de schooluren culturele voorstellingen bij. In groep gaan kijken is niet alleen goedkoper, maar ook gezelliger. Er wordt gezorgd voor een gevarieerd programma. Zo stonden in het verleden al theater-, opera- en balletvoorstellingen op het menu. Ook stand up comedy, cabaret of muziek komt soms aan bod. Er wordt gepoogd een goede mix van echte klassiekers en meer alternatieve performances aan te bieden.

De leerlingen kunnen zich eenmalig in september inschrijven voor één of meerdere voorstellingen naar keuze en dienen de avond zelf alleen maar voor vervoer te zorgen. We proberen de meeste voorstellingen in de regio te plannen (CC Strombeek of Vilvoorde), maar staan er ook op om af en toe eens verder buiten de Grimbergse grenzen te treden en naar Brussel, Antwerpen of Gent te trekken.

Voor meer informatie kan u steeds bij Mevr. Braeckman, Mevr. Stuckens of Mevr. Guldentops van de werkgroep ‘cultuur’ terecht.

 

Graag verwelkomen we jullie op onze eerstvolgende uitstap!

cultuur 1
Cultuur 4
cultuur 2
Enkele reacties...

“Het ontdekken van nieuwe culturele centra & theaterhuizen in steden waar we later misschien zouden studeren, was erg fijn! Het aanbod in onze regio is zo enorm dat het een opluchting was te kunnen kiezen uit een selectie van uiteenlopende, kwalitatieve voorstellingen. Ook de groep was een mix tussen leerlingen met verschillende leeftijden en interesses maar toch met een gemeenschappelijke passie! Ideaal om jezelf te verrijken!”

LiesaLiesa Daelemans

“Drie culturele - uitzonderlijke goedkope - maar bovenal interessante uitstappen heb ik meegedaan. Met een toffe bende op stap zijn in se is al fantastisch, maar naar zulke mooie en speciale voorstellingen gaan was fenomenaal. Mensen en zaken waar je anders niet spontaan naartoe zou gaan, worden op plezierige wijze toegankelijk gemaakt. Een bijzonder initiatief dat je moet meegemaakt hebben!”

DylanDylan Couck

“Ik persoonlijk vond het een zeer tof initiatief, de goede organisatie en het aangename gezelschap maakte het makkelijk om ten volle van deze stukken te kunnen genieten!”

ToonToon Oris

“Ik vind het een goed initiatief om met de school ook enkele culturele voorstellingen te zien. Het is vaak moeilijk om zomaar een voorstelling te kiezen, zonder dat je er iets vanaf weet. Het maakt culturele voorstellingen dus veel laagdrempeliger. Het is ook leuk om na de voorstelling je indrukken te kunnen delen en die van anderen te horen. Ikzelf vond het een zeer verrijkende ervaring, en raad het iedereen aan!”

ElineEline Sonneveld