KAGaynia?! Wat is dat?

Wij van het Koninklijk Atheneum Grimbergen hebben reeds enkele jaren een leerlinge die lijdt aan een progressieve spierziekte, meer bepaald ataxie van Friedreich, waardoor ze zeer beperkt is in haar mobiliteit. Stappen lukt enkel met ondersteuning van een rollator of soms heeft ze zelfs behoefte aan een rolstoel. Deze ziekte is ongeneeslijk en haar toestand zal jammer genoeg alleen maar verergeren.

Het meisje woont in Laken en pendelt elke dag naar Grimbergen. Wegens financiële en praktische redenen doet zij dit voorlopig met de bus, samen met haar mama, die haar ondersteunt en afzet aan de lift. Omwille van deze financiële en praktische beperkingen overwogen de ouders nu om het meisje volgend schooljaar (voor haar laatste twee jaren in het secundair onderwijs) naar een andere school te laten gaan en daar willen wij hen van weerhouden. Het meisje is zeer geliefd en door de steun, begrip en hulp die zij op onze school krijgt, brak haar hart bij het vooruitzicht om nog 2 jaar elders naar school te moeten gaan.

Onze school heeft daarom het project KAGaynia opgestart waarbij we het mogelijk willen maken haar op KAG te houden. We zijn er alvast in geslaagd een overeenkomst te sluiten met de Dienst Aangepast Vervoer Grimbergen (DAV). Zij willen samen met ons een taxidienst op poten zetten om dit meisje dagelijks van en naar school te krijgen. Om dit financieel mogelijk te maken, zijn we op zoek naar meerdere milde weldoeners. Naast reeds enkele mooie donaties van verenigingen en privépersonen, willen wij met de school ook één en ander organiseren de komende weken. Er zullen o.a. buttons verkocht worden en we plannen een heuse lesmarathon in mei. Verder hopen wij op massale belangstelling voor ons project en hiervoor doen we ook een beroep op u om ofwel een kleine bijdrage te leveren en/ofwel om deze boodschap door te geven aan familie, vrienden, kennissen, je sportclub, … 

Alvast bij voorbaat bedankt voor uw donatie!

KAGaynia
(VZW Gaynia Osmanovafonds)
rekeningnummer – BE47 7310 4292 3380

KAGaynia llm
KAGaynia buttons
Gaynia interview
Gaynia aan het woord

"Toen ik in het derde leerjaar zat kreeg ik te horen dat ik een zware evenwichtsstoornis heb met de naam 'ataxie van Friedrich'. Ik had geen flauw idee waarover ze het hadden, maar ik ondervond al snel wat deze aandoening veroorzaakte. Ik heb moeilijkheden, net zoals iedereen wel moeilijkheden heeft, maar ik krijg gelukkig extra veel hulp, liefde en aandacht van vrienden, familie en kennissen. 

De laatste maanden kan ik niet meer wandelen zonder extra steun. Ik vind het zeer vervelend om mij te laten begeleiden, zelfs naar het toilet, maar het kan niet anders. Ondertussen hebben we een rollator en een rolstoel aangeschaft zodat ik me toch al iets beter kan verplaatsen. Om elke dag op school te geraken, moet ik samen met mijn moeder de bus nemen, helaas gaat dat niet altijd even vlot. Daarom werd er besloten om een andere school te zoeken dichter bij huis. Natuurlijk wou ik het zelf niet omdat ik zeer toffe herinneringen en hulp van de hele school heb gekregen. Al die onvergetelijke lessen en onvergetelijke momenten die ik beleefde met mijn klasgenoten. Zoveel herinneringen!

Mijn school wilt mij blijkbaar ook niet kwijt en probeert via KAGaynia geld in te zamelen om mij toch naar de school te kunnen brengen waar ik me heel goed voel. Daarom vraag ik u uit het diepste van mijn hart om een kleine donatie te geven."

KAGaynia
logo KAGaynia
website logo fb

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via onze facebook-pagina.