Miniondernemingen
banner minionderneming

Vlajo of Vlaamse jonge ondernemingen biedt praktijkgerichte onderwijsprojecten aan om ondernemingszin bij jongeren te stimuleren en hun ondernemende competenties te ontwikkelen. Dit doen ze op kwaliteitsvolle wijze met oog voor fun. Ze stappen af van de klassieke theoretische leermethodes en kiezen resoluut voor de 'learing by doing' aanpak. De jongeren gaan zelf aan de slag, ontdekken hun talenten, verleggen hun grenzen, stappen uit hun comfortzone. Ze worden ondernemender, leergieriger, blijer, maar ook kritischer. (website Vlajo)

Het GO! atheneum Grimbergen is in het schooljaar 2015-2016 van start gegaan met maar liefst drie miniondernemingen in het kader van de lessen bedrijfsbeheer. In het vijfde jaar werden de voorbereidingen getroffen zodat ze in het schooljaar 2016 - 2017 van start kunnen gaan met het verkopen van hun product. Meer informatie kun je bekomen bij de leerkrachten economie (Mevr. Mauën en Mevr. Lebbe) of bij de betrokken leerlingen.

Hieronder vind je meer informatie over onze miniondernemingen.

minionderneming
KOEKOEK
minionderneming tasje
TASKE
het net
HET NET
minionderneming 'KOEKOEK'

koekoek kleinDe leerlingen uit 6 ECMT 2 en 6 ECWE kochten zelf een tweedehandse automaat waarmee ze gezonde snacks verdelen op school. Elke leerling is aandeelhouder én de school betaalde ook de helft van de aankoop en is zo ook mede-aandeelhouder. De leerlingen staan dagelijks paraat om ervoor te zorgen dat de automaat steeds goed gevuld ter beschikking staat van leerlingen en leerkrachten.

Het speciale aan deze automaat is dat er bioproducten en gezonde snacks (zoals snoeptomaatjes, snoepkomkommers, notenmengelingen,...) in zitten. 

minionderneming 'HET NET'

logo het net 1De leerlingen uit 6 ECMT 1 en 6 ECWI organiseren kinderopvang in de schoolvakanties. De eerste opvangdag vindt plaats in de herfstvakantie op maandag 31 oktober 2016. Hieronder kun je meer informatie vinden. Een niet te missen dag vol plezier voor uw kinderen!

Inschrijven voor de opvangdag op 31/10/16?

* voor 17/10/16

* stuur een e-mail naar hetnet.opvang@gmail.com

Locatie?

* Basisschool 'de regenboog' - Speelbroek 38 - 1850 Grimbergen

Uren?

* opvang: 7u30 - 18u00

* activiteiten: 9u30 - 16u00

Leeftijden?

2,5 jaar - 12 jaar

Meer informatie vind je op hun facebook-pagina.

minionderneming 'TASKE'

Taske kleinDe leerlingen uit 6HW  verkopen linnen zakken voor hun minionderneming. Er is keuze uit linnen zakken met een standaard-opdruk (gekozen door de leden van de minionderneming) en voor een kleine meerprijs linnen zakken die volledig naar je eigen stijl gepersonaliseerd kunnen worden. We hopen dat jullie allemaal een zak kopen!

 

Interesse om met een unieke linnen zak rond te lopen? 

* contacteer 'Taske' via hun facebook-pagina.

* contacteer de leerlingen van 6 HW via smartschool

Interesse in een gepersonaliseerde linnen zak?

* stuur een foto met het opschrift (in word document)

Levertijd?

* na ontvangst van betaling ongeveer 1 week

Wat zijn de standaard-opdrukken?

 

banner taske 1 banner taske 2