economie
economie smal

economie

In de tweede graad bestaat economie uit handelseconomie en boekhouden.
In handelseconomie zien we de economische kringloop, die uit twee grote spelers bestaat: de gezinnen en de bedrijven. Daarna analiseren we grondig elke speler. Welke productiefactoren hebben bedrijven nodig? Bedrijven zijn ook werkgevers, wat moet er in een arbeidscontract staan? Hoe berekennen bedrijven de verkoopprijs van hun goederen en diensten? Wat doen gezinnen met hun inkomen? Ze betalen belastingen, sparen, gaan verzekeringen aan, ...
Daarnaast word je een echte boekhouders in spé! Stapsgewijs leren de leerlingen de basisbegrippen van het dubbel boekhouden kennen. Na het derde jaar kunnen de leerlingen elke mogelijke factuur berekennen en boeken. In het vierde jaar leren de leerlingen een aantal kosten berekennen en boeken, zoals lonen en afschrijven, maar ook leningen op korte en lange termijn. Je zal regelmatig actualiteitsopdrachten moeten maken. We verwachten dan ook dat je graag met een kritische blik de actualiteit volgen.

- Mevr. Lebbe leerkracht economie

optie talen

Heb je een aanleg voor talen en zou je hierin graag uitblinken? Dan is de talenrichting op onze school iets voor jou! In het vast gedeelte heb je 3 uren Engels en Frans in de tweede graad, maar als je kiest voor de optie talen, komt daar nog voor elke taal een uurtje bij! Bovendien kies je in de talenrichtingen in de derde graad nog voor een derde moderne vreemde taal: Duits of Spaans. Wat verwachten wij van je? Veel motivatie, een gezonde dosis taalgevoel en geen panische angst voor lezen van boeken uiteraard! Na een talenrichting kun je in het hoger onderwijs onder andere kiezen voor richtingen als vertaler-tolk, journalistiek of voor de richting taal- en letterkunde... Maar bovenal kun je beter dan wie dan ook je vakantielief het hof maken!

 - Mr. Gerry leerkracht Nederlands

optie wiskunde

meer informatie volgt...

Lestabellen

 

tabel 3